Een caafje bij ons brengen?

Het doel van een caviarusthuis is natuurlijk ook dat we, als er een plekje vrij komt, ruimte hebben om een nieuwe cavia een plekje te bieden. Wil jij jouw caafje naar ons brengen voor pensioen? Lees dan goed alle informatie hieronder en neem contact op via mail of whatsapp. 

Op dit moment zitten wij helaas vol

 

Welke cavia's?

Helaas kunnen we dit niet zomaar aan alle cavia's aanbieden... hoe graag we dat ook zouden willen. 
Hieronder vind je wat eisen waar een caafje aan moet voldoen (verder naar onder staat dit uitgelegd): 

  • Een oudere cavia (5+ jaar)

óf

  • Een cavia met een kwaaltje (altijd in overleg) 

én 

  • Een zeugje (vrouwtje)

 

Bejaarde cavia's?
We willen er echt zijn voor de oudere dieren, vandaar dat we ze vanaf 5 jaar op willen vangen. Jongere cavia's en dan met name de zeugjes kunnen echt nog heel goed een nieuw huisje krijgen. Breng die dan ook naar de opvang er zitten daar veel maatjes om te koppelen, ze kunnen dan weer mee naar huis of naar een nieuw huisje. 

Cavia's met kwaaltjes?
Wij hebben ook veel cavia's met een kwaaltje, denk aan hartfalen, eierstokcysten, vachtproblemen, oogproblemen, ect. Deze caafjes vangen wij natuurlijk ook met liefde op. Dit doen we alleen wel altijd in extra overleg, dit omdat we overgegaan zijn op een rusthuis om ook onszelf meer rust te geven. Een caaf met medische problemen heeft soms echt veel aandacht en dierenarts bezoekjes nodig. Daarom willen we hier altijd even goed over nadenken. Ook vragen we bij deze caafjes een tegemoetkoming in de dierenartskosten. Deze kosten zijn afhankelijk van het diertje en gaan altijd netjes in overleg met u als eigenaar. 

Beren en zeugen?
We zouden natuurlijk het liefst zeugen en beren opvangen... Helaas is het zo dat beren niet zo makkelijk bij elkaar in een groep kunnen. We hebben momenteel 2 beren op een groep van +- 20 dames en nog 2 losse beer-zeug duo's. We willen vooral de nieuwe caafjes proberen in onze grote groep te introduceren en daar kunnen nu helaas geen beren meer bij. Heb je een zeugje, dan is er dus meer mogelijk. Heb je een bejaarde beer of met een bijzonder verhaal, neem dan alsnog even contact op. We kijken altijd even wat mogelijk is en anders verwijzen we naar collega's om zo een gepaste oplossing te vinden. 


Afstand doen

Allereerst is het dus fijn als er eerst contact op wordt genomen voor de mogelijkheden, kom nooit zomaar aanwaaien met een diertje. Dit gaat altijd in overleg. 

Ten tweede is het dus belangrijk dat de cavia bij ons in de groep past en daar ook gelukkig is. Als we overlegt hebben en je kan langskomen gaan we dus in eerste instantie kijken of het gaat. Wij kijken dat op de dag zelf, maar soms duurt het 1-2 weken. Mocht het dan echt niet lukken dan moet er helaas naar een andere oplossing gekeken worden en moet de caaf terug naar de eigenaar. Het is dan verstandig om het óf ergens anders te proberen, óf naar een opvang te gaan en daar te kijken of één enkel vriendje een betere oplossing is. 

Ten derde hebben wij in onze tijd als Stichting Cavia Nijkerk, nooit afstandsgeld gevraagd. Dit om het dumpen van dieren tegen te gaan. Hoe graag we het ook willen, dit kan helaas niet zo blijven. Het permanent opvangen van een diertje kost geld en wij zijn helemaal afhankelijk van donaties. Daarom vragen we voor het plaatsen van een diertje bij ons wel een bijdrage. 

Dit komt neer op:

  • €25,- afstandsgeld  
  • €25,- Steun voor de Cavia (zoals in het Steun een Cavia systeem). Je krijgt dan uiteraard een certificaat ter bewijs van steun mee.
  • Bij cavia's met een medische kwaal overleggen we dus over de kosten en komt hier nog een extra bedrag bij, dit omdat wij anders de kosten niet kunnen dekken. Dit bedrag hangt dus af van de caaf en de kwaal.
  • Een eventuele extra vrijwillige bijdrage is natuurlijk ontzettend welkom.  

Deze bijdrage gebruiken wij om bodembedekking, brokken, kruiden, groenvoer en hooi te kunnen betalen, zodat de cavia's in een 5 sterren huisje wonen. Mochten ze een medisch probleem ontwikkelen als ze hier zijn wordt dat hier ook zo veel mogelijk van betaald. De meeste cavia's zetten wij vervolgens in het steun-systeem, zodat anderen hen ook kunnen steunen om dit bedrag te vermeerderen. (Als het koppelen in de groep niet lukt, krijg je de bijdrage terug.)

Wij zijn heel erg van de eerlijkheid en openheid en gaan dan ook uit van de eerlijkheid in jullie hierbij. Als je dit afstandsgeld echt niet kan betalen, maar je caafje komt wel in aanmerking, vragen we je alsnog contact op te nemen. We willen je graag ontmoeten en kijken wat mogelijk is. 

Medische kwaaltjes
Buiten de financiële bijdrage die hierbij komt, worden wij gesponsord en gesteund door Dierenkliniek Veenendaal en Dierenkliniek de Arker. We gaan voor alle ingewikkelde cavia dingen en niet-spoed naar Veenendaal. Mardou en Wendy zijn ontzettend kundig en staan altijd voor ons klaar. De Arker zit hier in Nijkerk en bij hen mogen we altijd terecht in het weekend en bij spoed, daar zijn we ook ontzettend dankbaar voor. 


Visite / Cavia bezoeken

Wil je jouw caafje nog wel eens op komen zoeken? Dat kan natuurlijk! Ook hiervoor is het wel fijn als je even een afspraak maakt met ons. Dit zal dan doorgaans zijn op een zaterdag ochtend tussen 09.00 en 12.00 uur. 

Neem dan gerust wat lekkers mee voor jouw caafje ;)

© 2022 - 2024 Kaafjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel