Caviahuis Nijkerk - Cavia's adopteren/afstaan

Wij vangen zelf geen cavia's meer op en plaatsen geen cavia's meer uit. Door veranderende omstandigheden hebben wij na 4.5 jaar besloten om door te gaan als Caviarusthuis. 

Wel willen we jullie wijzen op alle opvangen die er nog zijn, waar 100en cavia's wachten op een huisje, maar waar je ook cavia's kan afstaan. 

Vooral beren (mannetjes) zijn er veel, deze worden in de opvang bijna altijd gecastreerd en zoeken daarom één of meerdere zeugjes (dames). Heb jij dus zeugjes thuis? Overweeg dan of er misschien een castraat bij kan. De opvang zit echt overvol en al deze lieverds zoeken nog een huisje. 

Hieronder een lijst van opvangen die wij aanraden. 

Stichting Cavia

Stichting Cavia is één van de grootste cavia-opvangen van Nederland. Met verschillende dependances (waar wij er één van waren). Er zijn verschillende afdelingen:
- Hoofdkantoor/locatie: Stichting Cavia Bakkeveen (gemiddeld zitten hier 400-600 cavia's te wachten op een huisje)
- Stichting Cavia Haarlem (Kleine opvang)
- Stichting Cavia Ter Aar (Kleine opvang)
- Stichting Cavia Loenen aan de Vecht (Gemiddelde grootte)
- Stichting Cavia Oterleek

Stichting Cavia vind je helaas dus niet meer in het midden/zuiden/westen van ons land. Gelukkig zijn er ook in die regio's wel caviaopvangen te vinden.

Caviaopvang Maarssen

Caviaopvang Maarssen vind je vlakbij Utrecht, redelijk in het midden van het land. Gelegen op een prachtige kinderboerderij is dit een aardig grote opvang. Wij verwijzen sinds wij een rusthuis zijn veel mensen door naar hen. De eigenaren hebben echt een hart voor de diertjes en de hele kinderboerderij bestaat uit opgevangen dieren. Sowieso heel erg leuk om een keer op bezoek te gaan, maar er zitten ook heel veel cavia's te wachten op een huisje. 

Caviaopvang Second Chance 

Caviaopvang Second Chance is gelegen in Wekerom, ook redelijk in het midden van het land. De omgebouwde paardenstallen maken prachtige verblijven voor vele cavia's die daar verblijven. Het is een vrij grote opvang, waar echt veel cavia's zitten die nog een huisje zoeken. De eigenaar is professioneel en zorgt ontzettend goed voor de diertjes.

Caviaopvang Caviaplein

Caviaopvang Caviaplein ligt in Dongen bij Beestenplein. Bekenden van ons kennen de winkel en organisatie, maar niet veel mensen weten dat er ook een caviaopvang is. De opvang is best groot en er wachten altijd veel diertjes op een nieuw huisje. 

Caviaopvang 't Kuufke

Caviaopvang 't Kuufke vind je in Limbricht. Voor iedereen die denkt "waar is dat?", Limbricht zoek je in het zuidelijke Limburg. Voor alle zuiderburen dus een geschikte opvang. 't Kuufke is een erg grote opvang, waar ook echt veel cavia's zitten te wachten op een huisje. Waard om daar dus eens te gaan kijken.  

Caviaopvang de Reddertjes

Caviaopvang de Reddertjes, ook gelegen in Limburg (Schinveld) is ook een grote opvang die aardig te bereiken is voor al onze zuiderlijke cavialiefhebbers. Er zitten veel cavia's die een forever home zoeken, als je cavia's zoekt en daar in de buurt woont, dan ben je dus aan het goede adres.

Stichting Flappus

Stichting Flappus is een grote konijnen & knaagdieren opvang gelegen in Zwolle. Het is één van de grootste opvangen in Nederland. Zoek je een cavia, konijn of andere knager, neem dan zeker bij hen even een kijkje. 


Caviarusthuizen

Caviarusthuis de Caviamand en Villa Piepmuis zijn ook caviarusthuizen in Nederland. We werken graag met hen samen.

Konijnenopvangen

Ben je op zoek naar een konijnenopvang, kijk dan even bij De KonijnenherbergHuize Pluis, Stichting Flappus of Konijnenopvang Maaike. Zij kunnen je vast verder helpen. Er zijn ook veel konijnenopvangen die ook cavia's en andere knagers opvangen, altijd waard om even contact op te nemen dus. 

© 2022 - 2024 Kaafjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel