Caviahuis Nijkerk - Update uit de opvang

 

Lasse 11-04-2023

Onze grote vriend en koning van het caviahuis is vandaag ingeslapen. Zijn lijfje was helemaal op, de ziekte van afgelopen najaar hakte er bij hem enorm in. Verkoudheid na verkoudheid en antibiotica na antibiotica. Hij trok het niet meer en dit was veel lijden, dat gunnen we hem niet. Hij heeft bijna 4 jaar bij ons mogen wonen en was een hele lieve zorgzame man voor al onze dames. Vandaag was het goed en hebben we hem in laten slapen. 

Rust in vrede lieve Lasse.


Opruimen deel 2: 08-04-2023

Vandaag stond er weer een verbouwing op de planning: het klaarmaken van het zomerverblijf. Daarvoor moest er weer het een en ander verplaatst worden, maar ook vooral schoongemaakt. We hebben het hele zomerverblijf leeg gehaald en gesopt. Het is deze week nog net iets te koud, maar hopelijk kunnen ze binnenkort verhuizen! 


Marietje 08-04-2023

We hebben een nieuwe bewoner! Marietje, afkomstig van Dierenarts Mardou. Ze was de laatste caaf die overbleef en zocht een fijne plek om oud te worden. We hebben haar geboorte datum gezet op April 2019. Ze heeft het in de groep gelijk naar haar zin, is rustig en lief en zoekt de andere caafjes ook op. Welkom in de groep Marietje! 


Opruimen 18-03-2023

Vandaag hebben we onze "quarantaine" ruimte opgeruimd. Dit was allang geen quarantaine meer, maar het opslaghok. Door een kapotte lamp was het wat chaotisch geworden, dus tijd voor een grote schoonmaak. (op de foto zijn we nog bezig)


Pluis (2) 11-02-2023

We hebben een nieuwe bewoner: Pluis! Zij komt hier haar pensioen lekker uitzitten. Ze is geboren 18 augustus 2017 en wordt dus dit jaar 6 jaar oud. Ze heeft een lief en rustig karkater dat gelijk goed in de groep viel. 


Trix 02-02-2023

Lieve Trix is helaas overleden. Ze was al zo oud, haar lijfje was helemaal op. Ze is heel vredig gegaan, tussen haar vriendjes. 


Van Stichting Cavia naar Caviahuis Nijkerk 18-12-22

Wij gaan over van stichting cavia Nijkerk naar Caviahuis Nijkerk.

Door al onze omstandigheden (zoals de meesten van jullie wel weten) blijft het voorlopig onmogelijk om te kunnen opvangen en herplaatsen.

We willen graag een Caviarusthuis blijven en plek bieden aan caafjes die geen ander huisje meer kunnen vinden. Dit valt niet in het beleid van de stichting, dus het is tijd om zelf verder te gaan.

We zijn dankbaar voor de (bijna) 5 jaar die we gehad hebben. En blijven ons inzetten voor de cavia's.

We gaan komende tijd logo's, namen, website en socialmedia aanpassen, we hopen dat jullie ons blijven volgen! Er verandert verder niks, alleen de naam 😉

Heb je nog promo van ons in je winkel/website/bedrijf/socials/ect. Stuur ons dan even een berichtje dan ontvang je het aangepaste logo van ons. Alvast bedankt.


Nationale Vrijwilligers dag: 07-12-22

Vandaag is het nationale vrijwilligers dag!

Daarom willen we jullie even in het zonnetje zetten.

Zonder onze vrijwilligers kan de opvang niet draaien en daar zijn we echt ontzettend dankbaar voor ❤️

Ben je geen vrijwilliger maar heb je ons wel gesteunt of geholpen op welke manier dan ook, ook dan heb je onze eeuwige dank!❤️


Funny: 03-12-22

Lieve Funny.

Jij hebt voor altijd een speciaal plekje in ons hart. Je was één van de eerste cavia's in onze opvang en toen je terug kwam konden we je niet herplaatsen.. Je mocht bij ons blijven en wat hebben we van je genoten. Je lijfje was nu echt op. 

Dag lieverd, rust zacht.


Choco: 22-11-22

Lieve lieve Choco...

Vanochtend vonden we jou vredig in je hokje, vannacht overleden naast jouw grote vriendin Pino. Heerlijk onder je warmte lamp.

We denken dat je 8 jaar bent geworden, bizar oud in ieder geval, zeker voor een skinny.

Het was een ware eer om jou te mogen verzorgen met je hilarische karaktertje en je weekelijkse hydratatie-massages.

We gaan je missen en met ons onze community, vrijwilligers en Pino. Dankzij jou hebben veel mensen kunnen leren over naaktcavia's.

Rust zacht.


Ziekte update 13: 22-11-22

Helaas hebben we toch wat te vroeg gejuigd. Esra & Gonnie hebben het toch ook nog gekregen. Gelukkig slaat de antibiotica aan en hopelijk zijn ze snel weer beter. 


Isia: 18-11-22

Isia haalde ineens heel raar adem. Na wat testjes hier in onze opvang vertrouwden we het toch niet helemaal. Toch maar naar de dierenarts gegaan (dierenkliniek Veenendaal). 

Toen bleek op de röntgenfoto dat ze hartfalen heeft en er veel vocht rond haar organen zit. Gelukkig zouden medicijnen haar wel kunnen helpen! 

Enige dagen later bleek dit ook zo te zijn, Isia kan nu leven met de hartkwaal. 

Afbeelding uitleg:
1. Hier zou je een hartje moeten zien. Helaas is er overal vocht zichtbaar. 
2. Ook in haar longen zit vocht.
3. Door de benauwdheid heeft ze ook lucht ingeademd. Ook in haar buikje zit vocht.


Ziekte update 12: 11-11-22

We durven te spreken van kleine wonders!

Onze lieve Choco heeft de reutelziekte overleeft! 🥳🥳

Ook alle cavia's uit de grote groep lijken allemaal helemaal beter te zijn. We merken wel dat een aantal cavia's echt een jasje uit heeft gedaan. Zoals Funny, Gonnie, Lasse en Trix. Maar er reuteld/snotterd nu eindelijk niemand meer in deze groep!

Als laatste sloeg het helaas nog wel over naar Choco's harige vriendin Pino. Die zit nu nog wel aan de antibiotica, maar is ook bijna beter.

We zijn zo ontzettend dankbaar voor al jullie hulp! We hopen dat het nu echt klaar is... Er zijn nog steeds caafjes die het niet gehad hebben, dus duimen dat dit het was.

Zonder jullie medeleven, steun en donaties was dit nooit goed gekomen, we weten niet hoe we moeten verwoorden hoe dankbaar we daarvoor zijn.

Heel veel liefs, van ons, van onze vrijwilligers en van onze caafjes.🥰❤️❤️


Herman: 25-10-22

Lieve lieve lieve oude Herman.

We gingen een half uurtje weg om groenten te halen, je rende nog gezellig heen en weer door je hok. Net kwamen we thuis en vinden we je op je zij.. we pakten je op en binnen een minuut overleden.

We hebben je ruim een half jaar mogen verzorgen en hebben ontzettend om je gelachen. We zijn blij dat je niet aan een kwaaltje, maar aan ouderdom bent overleden.

We gaan je missen mannetje en met ons ook Dolly en Maaike.

Rust zacht.


Ziekte update 12: 23-10-22

 

Zo goed als het andere bericht van vandaag, zo slecht is deze.. helaas heeft onze lieve Choco de reutelziekte ook gekregen. We zijn nog zo voorzichtig geweest😔

Vanochtend met schoonmaken zat haar hele neusje vol snot en reutelde ze flink. Ze is natuurlijk naakt, dun en heeeeel oud.. dus we houden ons hart vast voor haar. Ze zit uiteraard gelijk op alle nodige medicatie en hopelijk slaat het snel aan!

We willen nogmaals ook iedereen enorm bedanken voor alle donatie's. Niet alleen kwamen er veel donaties van onze lieve volgers ook @kaafjes heeft een grote donatie gedaan. Zonder jullie hadden we het niet gered hiermee. We hebben nu echt alle middelen om hem een zo goed mogelijke kans te geven. Gelukkig gaat het met de meesten al een stuk beter! Echt enorm bedankt❤🥰


Verbouwen: 23-10-22

Vandaag deel drie van de grote verbouwing. Hopelijk zijn we nu tevreden met het resultaat 🙈

Wat hebben we gedaan?

We hebben de bak nog groter gemaakt en ze kunnen nu ook op de onderste verdieping van de flat komen. Veel extra ruimte dus!

Waarom hebben we dit gedaan?

16 cavia's verdienen sowieso veel ruimte. Maar we zagen in andere opvangen steeds vaker meerder (gecastreerde) beren op een grote zeugengroep.

Brownie, Funny, Pluisje en Mokka vormden met z'n viertjes een groepje, we zagen de afgelopen tijd dat ze alle vier niet meer happy zijn. We denken door het verlies van hun twee vriendjes.

Daarom hebben we vanochtend geprobeerd de groep van 4 aan de groep van 16 te koppelen. 18 vrouwen en onze twee mannen Brownie en Lasse.

Tot zover gaat het super! De heren laten elkaar met rust en brommen vooral lekker naar de dames. Ze vinden elkaar gelukkig niet heel interessant. We houden het goed in de gaten, maar hopen stiekem dat het goed blijft gaan. Dan kan in de zomer iedereen het zomerverblijf in en lekker naar buiten.

Maakt het niet uit dat ze nog ziek zijn?

De kans dat deze vier het nu nog een keertje oppikken is gelukkig niet zo groot. Wat ook meehielp in de beslissing is de gezondheid van de caafjes in de grote groep. Dat gaat namelijk heel goed! Ze zijn echt aan de betere hand, reutelen/hoesten/niezen amper nog. We blijven duimen dat het zo mag blijven. Er zijn dus ook geen nieuwe gevallen bijgekomen.

Wij zijn in ieder geval heel blij met het resultaat, de bak is enorm, met zo veel mogelijkheden en een heerlijke warmte lamp. Je zag met name Funny gelijk helemaal opfleuren van al die nieuwe vriendjes. En zelfs onze terror-Pluisje gedraagd zich voorbeeldig!


Ziekte update 11: 16-10-22

Gister hebben we hard gewerkt met 3 lieve vrijwilligers! Niet alleen zijn de reguliere hokken verbouwd, we hebben het grote verblijf aangepast op de oudere cavia's, iedereen van de grote groep gecheckt en medicijnen gegeven. Wat een klus.

Uiteindelijk zijn er sinds gister nu 7 cavia's op de antibiotica. Puckie, Lasse, Saar, Wendy, Fleur, Bella, Jaidy & Trix.

Puckie zit er nu 7 dagen op en lijkt echt aan de betere hand te raken. Lasse is helaas echt ontzettend ziek en gaat ook dagelijks in de vernevelbak. De andere cavia's houden zich taai, maar lekker voelen ze zich niet. Vooral Trix, de oudste uit de groep met 7 jaar, houden we extra in de gaten.


Isia: 14-10-22

Ondertussen gaan de "gewone" probleempjes gewoon door natuurlijk. Lieve Isia woont pas een paar weken in onze opvang, helaas zijn in korte tijd hele grote eierstokcysten gegroeid. Voor haar zou het veel verlichting geven om ze uit te zuigen, dus dat hebben we gedaan.

Dierenkliniek Veenendaal heeft ons super geholpen en na de "mini operatie" konden we met een enorme zak antibiotica weer naar huis.

We zijn hen ontzettend dankbaar dat ze ons altijd willen helpen, zonder hen zou de opvang niet meer kunnen bestaan.

Buiten dat zijn Wendy Nooijen & Mardou Van Leuven niet alleen ontzettend kundig, maar zorgen ze altijd voor een prettige ervaring voor dier en baas.

De afgelopen week lopen de rekeningen nu over de 500 euro, maar we kunnen nu de hele groep behandelen met alles wat ze nodig hebben. Er is al bijna 200 euro gedoneerd en ook daar zijn we ontzettend dankbaar voor.


Ziekte update 10: 13-10-22

We hebben voor de groep een nieuw onderkomen gebouwd. Weg uit het "Caviahuis" en terug naar de tuinkamer. Zo zitten ze warmer, zijn ze voor ons makkelijker te vangen en daardoor beter te verzorgen.

Er zijn plannen om dit voor komende winter zo te laten, wel komen er dan nog wat veranderingen aan de bakken. Zo weten we zeker dat ze in het voorjaar naar een compleet ontsmet "Caviahuis" terug kunnen.

We bedanken Indy (onze vaste vrijwilliger die al 4(!) jaar bij ons werkt en vele van jullie kennen) enorm. Ze was vrij vandaag en heeft dit verblijf vrijwel alleen gebouwd. Zo ontzettend lief!

Ook danken we iedereen die een donatie heeft gedaan of een cavia heeft gesteund! Zo ontzettend lief! Morgen gaan we een enorme lading antibiotica ophalen, zodat we alle caafjes met klachten kunnen behandelen.

De caafjes die tot nu toe klachten hebben zijn:

Puckie, Saar, Lasse, Wendy, Bella & Fleur. Gonnie, Luke en Trix lijken helaas ook al klachten te ontwikkelen. Arme cavia's.

We houden dapper vol!


Ziekte update 9: 13-10-22

Update ziekte...

Inmiddels zijn we alweer 10 dagen verder. We dachten dat we het gehad hadden, dat dit het was.

Afgelopen zaterdag begon Puckie (in het Caviahuis) te reutelen. We hebben haar gelijk apart gezet en hoopten dat het door het rare weer kwam.

Gister avond kwamen we in het caviahuis en hoorden we heel veel cavia's reutelen.. De groep bestaat uit 16 cavia's, voor wie wij nu allemaal ons hart vasthouden.

Vandaag trekken we alle ontsmettingsmiddelen weer uit te kast en gaan we de groep naar een andere ruimte verhuizen. Zo kunnen we hen die ziek worden op de antibiotica zetten en zodra ze beter zijn kunnen ze terug naar hun eigen (geheel ontsmette) verblijf. We hopen op die manier de ziekte er uit te kunnen filteren.

Uiteraard maken we ons zorgen op de cavia's die zwak zijn, we hopen dan ook dat iedereen het gaat overleven.

Mochten ze het allemaal krijgen gaat het er ongeveer zo uitzien:

8-10 flesjes antibiotica van ongeveer 30 euro per stuk, een grote fles ontstekingsremmer/pijnstilling en dan nog de medicijnen voor onze vernevelbak... een grote financiële maar ook emotionele klap.

We zijn zo dankbaar voor de hulp die we al gehad hebben, maar helaas is er nog meer hulp nodig.

Wil jij ons helpen? Doneer dan een bedrag ter tegemoetkoming voor de hoge dierenartskosten via de knop hiernaast. Alvast bedankt namens ons en alle cavia's!


 

Autumn: 02-10-22

Helaas is onze lieve Autumn ook overleden. Ze had niet veel reservers.. de reutelziekte werd haar te veel. Het groepje is erg overstuur. 


Ziekte update 8: 23-09-22

Het lijkt nog steeds de goede kant op te gaan met alle cavia's! We zijn er nog niet, maar er zijn tot nu toe geen verdere besmettingen geweest binnen de opvang.

Wel in het trio in onze woonkamer, waar Mieke even bijzat, lijkt Dolly het op te gaan pikken.. We hopen dat het niet doorzet en anders gaat ook zij op de antibiotica.

Van Mieke haar baasjes kregen we de update dat het echt aardig goed met haar gaat. Ze zit beter in haar vacht, eet goed, kletst tegen haar baasjes en scharrelt door het hok. Ze is er nog niet, maar gelukkig lijkt ze het wel te gaan halen!


Ziekte update 7: 19-02-22

Heel voorzichtig durven we weer een beetje adem te halen... Héél voorzichtig.

Hoe gaat het met de cavia's?

- Brownie heeft nog wat snotjes, en pruttelt een klein beetje. Hij gaat nu over op een andere antibiotica.

- Autumn heeft nog snot en reutelt echt nog, ook zij gaat over op een andere antibiotica.

- Funny heeft geen snot meer en hoor je amper ademen! 🥳 Vooral een kwestie van de kuur afmaken.

- Mocca heeft nog een beetje vocht om haar neusje, maar reutelt niet meer, ook een kwestie van de kuur afmaken.

- Pluisje heeft op de een of andere manier nog steeds niks! Ze is onverwoestbaar, de oudste cavia van de groep, maar toch het beste immuunsysteem. 😂

We zijn jullie zo dankbaar voor alle steun en natuurlijk alle donaties. Met de donaties hebben we ontsmettingsmiddelen, handschoenen, schorten, antibiotica, ontstekingsremmers en spullen voor de vernevelbak kunnen kopen. Hierdoor kunnen we er echt alles aan doen om te voorkomen dat het verspreid. Het is fijn om te weten dat er zo veel mensen om ons en onze diertjes heen staan. ❤️


Ziekte update 6: 17-09-22

Gister vertelden wij jullie dat lieve Mieke ontzettend ziek was.. 's ochtends een paar snotjes, 's middags doodziek.  

Mieke kwam ongeveer 1.5 maand geleden bij ons wonen, zodat ze niet alleen hoefde te zijn. Helaas was ze in het caviahuis niet echt in haar hum en van alle stress ging ze haar eigen haren bijten.. Daardoor hebben wij haar een week geleden naar binnen geplaatst in onze woonkamer. Ook hier zagen we dat ze op zich zichzelf kon redden, maar echt happy leek ze niet te zijn.

Vervolgens werd ze ook nog eens ontzettend ziek.

We vroegen haar oude baasje uit werk langs te komen, omdat we twijfelde of ze de volgende ochtend zou gaan halen. Toen we Mieke op haar schoot zette zag je de herkenning in haar oogjes. Ze begon te kletsen, kusjes te geven, te eten en ontspande zich.

Na wat wikken en wegen is dus besloten om Mieke terug te brengen naar haar oude baasjes, die alle medicijnen en benodigdheden met veel uitleg meekregen. Ze vonden dat gelukkig geen probleem en hadden haar stiekem toch ook erg gemist.

Mieke zit weer lekker in een hokje in de woonkamer. En voor het eerst in 24 uur scharrelde ze weer rond en ging ze van het hooi knabbelen. Zo bijzonder om mee te maken!

We zijn verbluft en hebben dit nog nooit meegemaakt. Normaal verplaatsen we zieke cavia's natuurlijk niet, maar in het geval van Mieke hadden we allemaal het gevoel dat herkenning van het oude baasje het enige was waardoor ze wilde vechten. We denken dat ze hier de ochtend niet gehaald had.

Ze leeft nog! En wordt ontzettend verwend. Tuurlijk gaan we haar enorm missen in onze opvang, maar als dit is wat maakt dat ze niet overlijdt aan deze nare bacterie, is dat natuurlijk helemaal oke!


Ziekte update 5: 16-09-22

We hebben er sinds vanochtend nog een patiëntje bij..

Lieve Mieke is pas 1.5 maand bij ons.. ze is al 7 jaar. Zo oud! Ze was in de grote groep niet in haar hum, dus mocht ze 7 dagen geleden verplaatsen naar onze woonkamer. Lekker warm binnen.

Dit was ook de dag dat we ontdekten dat er één caafje ziek was.. en laat zien hoe gruwelijk besmettelijk dit is.

Vanochtend begon mieke een beetje te snotteren... vanmiddag is ze dood en dood ziek. We zijn vanochtend gestart met antibiotica en hopen voor haar dat het niet te laat komt. We vechten voor haar en hopen dat ze zelf ook wil vechten!

De andere caafjes, Herman, Maaike & Dolly zitten heel dicht tegen haar aan, heel lief, maar wel een teken dat het echt niet goed gaat..

Lieve Mieke, hou vol!

Dit breekt ons.. en gaat ons aan het hart. Bedankt voor al jullie steun, zonder zouden we het niet kunnen.

De infectie zit dus nu in 2 groepen..


Ziekte update 4: 16-09-22

De antibiotica lijkt helaas niet veel te doen.. Vandaag halen we nieuwe medicatie op bij de dierenarts. We zijn Dierenkliniek Veenendaal heel erg dankbaar voor hun steun en bereikbaarheid rondom deze golf ellende. ❤️

Nog steeds duimen/hopen/bidden dat alles aan gaat slaan.

Pluisje mankeert nog steeds niks gelukkig, Mocca en Funny blijven veel snotteren en reutelen. Brownie en Autumn lijken iets zieker te zijn geworden. De rest van de dieren houden we goed in de gaten.


Ziekte update 3: 15-09-22

Na het verlies van Juultje is de groep wat in de war, ze zijn wat stiller dan normaal en zoeken elkaar meer op. Pluisje leek gister ook ziek te worden, maar vandaag is er niks aan de hand. We houden haar goed in de gaten. Autumn en Brownie mochten vanochtend weer in de vernevelbak, zo helpen we hun met de grote hoeveelheid snot. Funny lijkt het redelijk te doen en Mocca heeft echt nog veel klachten.
We houden vol! En we willen ieder van jullie die gedoneerd heeft enorm bedanken! Er is echt een mooi bedrag gedoneerd en nu kunnen we de medische zorg weer even dragen. Ontzettend bedankt, we zijn er sprakeloos van.

❤️


Ziekte update 2: 13-09-22

Helaas is Juultje eind van de middag overleden.. Ze was helaas te ziek en behandeling mocht niet meer baten. Ze is vredig heen gegaan, tussen haar vriendjes. We gaan haar ontzettend missen en dit raakt ons diep. We hopen/duimen/bidden nog steeds dat verdere sterfte ons bespaart zal blijven. Ook Autumn is helaas nu ziek geworden.


Ziekte update 1: 13-09-22

Bid/duim/hopen jullie mee voor de caafjes van de "binnenbak".

In deze groep heerst sinds 4 dagen een zware infectie.. Snotneuzen, benauwdheid, reutels en bacteriën..

Juultje, Funny, Mocca en sinds vandaag ook Brownie hebben er erg veel last van. De laatste drie gelukkig vooral snotneuzen, niezen en hoesten. Maar onze Juul is ernstig benauwd en heeft het zwaar. We houden ons hart vast voor haar.

Natuurlijk staan ze op alle nodige medicatie en toestanden om hen zo goed mogelijk te helpen.

De hoop is dat het niet overslaat naar Pluisje en Autumn en natuurlijk niet naar de rest van de dieren in dezelfde ruimte. We kunnen ze niet verplaatsen, dus duimen/hopen/bidden dat het niet de hele opvang pakt.

Mede hierom kunnen we dus even geen bezoek hebben in de opvang. We hopen op jullie begrip.

Wil je helpen? Dat kan door te doneren voor de oplopende medicatiekosten. Alvast bedankt!

© 2022 - 2024 Kaafjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel